Over Ramona

Al een aantal jaar werk ik met veel plezier in het onderwijs waar ik voornamelijk in de klas te vinden ben. Vanuit verschillende rollen heb ik ervaring opgedaan. Dit brede perspectief helpt me om te doen wat ik belangrijk vind, namelijk als trainer met andere professionals het onderwijs te (blijven) verbeteren. Goed onderwijs is heel belangrijk. Het gaat over de toekomst. Daarnaast is onderwijs veelzijdig en dat maakt het, wat mij betreft, zo leuk. Geen dag is hetzelfde.

Plezier in het werk van leerkrachten

Voor resultaten waar iedereen blij van wordt, is kijken naar het gedrag achter het kind, zorg dragen voor een goed klimaat in de groep, de samenwerking aangaan met ouders en ieder kind op zijn of haar eigen niveau laten groeien, een vereiste. Dat is waarom ik het onderwijs zo boeiend vind. Het gaat natuurlijk niet alleen om de kinderen, de leerkracht heeft hierin een belangrijke rol. Om het onderwijs nog mooier en beter te maken, is het positief en constructief begeleiden van leerkrachten een waardevolle investering door ze in hun kracht te zetten en met elkaar te laten leren.

Daar doe ik het voor!

Ramona de Kinkelder, trainer & opleidingsmanager
Het Stroomopwaarts Onderwijs Team