Ervaringen van deelnemers en coachees

Tijdens de lessen was er ruimte om elkaar te versterken. Ik had het idee dat wij een team waren; ik vertelde wat ik signaleerde, Geesje koppelde er een vorm of een tip aan en ik ging weer aan de slag. We zaten echt op het proces van zelfsturing.
Een waardevolle samenwerking waar ik als leerkracht de ruimte kreeg om te ontwikkelen. Geesje is een coach die prettig is in haar omgang en haar communicatie. Die je scherp houdt, maar je ook dicht bij jezelf houdt.

Annette, startende leerkracht

I.p.v. het achteraf bespreken heeft het coachen on the job zoveel meerwaarde omdat je het meteen doet en verandert. Het helpt me om het tijdens de les al beter te doen en niet de les erna. Maar meteen in het moment.

Nadja, startende leerkracht

Wat ben ik blij dat je deze klus hebt aangenomen, Geesje. Ik zie een blije leerkracht, die zelfvertrouwen heeft, ook wanneer het even lastig is. Dank je wel voor je inzet.

Zoey, directeur basisschool

Samen met Geesje ben ik continu in ontwikkeling. We hebben samen een les gegeven waarin ik de leiding neem. Als Geesje vragen heeft aan de klas, aan mij of een opmerking wil toevoegen dan doet ze dit. Dit zorgt ervoor dat ik alert ben op de fase tijdens mijn les en de stappen die ik maak hardop kan uitspreken. We maken de les op het moment zelf nog beter. Dit zorgt ervoor dat ik op het moment van lesgeven al gelijk aan het leren en reflecteren ben. Het gevoel van samen doen is heel erg fijn omdat je dan kunt experimenteren en gelijk het resultaat met iemand kan evalueren.

Paul, basisbekwame leerkracht

We hebben de start van het scholings- en ontwikkeltraject als zeer prettig ervaren. De wijze waarop jij communiceert is heel prettig en toegankelijk. Daarnaast heb je een open houding en een energieke uitstraling, wat mensen in beweging zet. Ook inhoudelijk ben ik zeer tevreden. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve reacties van het team ontvangen. Een goede mix tussen theorie en aan de slag gaan.

Brenda, directeur basisonderwijs

Ik vind het fijn om gecoacht te worden tijdens het lesgeven omdat ik merk dat ik daardoor de dingen extra snel en goed kan oppakken. Doordat de coach de voorbeelden aanreikt op het moment zelf, zie ik direct in dat het ook daadwerkelijk een verschil maakt. Dat klinkt een beetje gek, maar hierdoor ‘vergeet’ ik het de volgende keer minder snel. Overigens vond ik dit de eerste keren wel heel erg wennen. Ik was dan eventjes kwijt wat ik aan het doen was, omdat ik even uit ‘mijn les’ gehaald werd. Maar eigenlijk is dit vervolgens echt heel erg snel als ‘normaal’ gaan voelen. 

Dirk, startende leerkracht

Geesje, je bent een hele fijne en leuke workshopleider! Dankjewel voor je inzet en inspirerende workshop. Alle vakdocenten hebben heel positief gereageerd.

Frank, conrector

Voor de meivakantie mijn coachingtraject bij Stroomopwaarts Onderwijs officieel afgerond. Ik ben enorm dankbaar voor de ontwikkeling die ik als leerkracht het afgelopen schooljaar heb doorgemaakt en gun iedere leerkracht Geesje in zijn of haar klas. Inmiddels kan ik een boek schrijven over de meerwaarde van de coaching on the job ín de klas, dank je wel voor alles Geesje! Ik, maar ook de kinderen, gaan je nog missen.

Marlijn, leerkracht groep 7/8

Meer weten, kennismaken of een afspraak plannen?

Stroomopwaarts stroomt al voor: