Over Geesje Gerretsen

Voor ik Stroomopwaarts oprichtte, heb ik 25 jaar lang als leerkracht gewerkt. Binnen vele teams en klassen samengewerkt met collega’s, besturen, leerlingen en hun ouders. Altijd met veel plezier en energie

Als je een plan wil hebben voor een jaar, plant dan rijst. Als je een plan wil hebben voor 10 jaar, plant dan bomen. Als je plan hebt wil hebben voor een heel leven, geef dan onderwijs aan kinderen.

Confucius

Praktisch, vlot en to the point

En omdat ik weet hoe fantastisch het is om in het onderwijs te werken, doet het me veel als ik zie dat een leerkracht het niet als zodanig ervaart. Vastloopt in zijn werk of in relatie met leerlingen of collega’s. Of beiden. Onderwijs is zo’n mooi vak, en zo van belang, dat ik binnen het onderwijs plezier en energie wil terugbrengen waar het nodig is. Dat doe ik op een vriendelijke, positieve en opbouwende manier. Om als leerkracht/leraar het beste van jezelf te kunnen geven en kinderen hetzelfde te zien doen. Omdat het kan. Je moet alleen (weer) ontdekken, zien en ervaren hoe! Daarom werk ik zowel met individuele leerkrachten/ leraren als met teams samen. Ín het moment, ón the job. 

Samen met Geesje ben ik continu in ontwikkeling. We hebben samen een les gegeven waarin ik de leiding neem. Als Geesje vragen heeft aan de klas, aan mij of een opmerking wil toevoegen dan doet ze dit. Dit zorgt ervoor dat ik alert ben op de fase tijdens mijn les en de stappen die ik maak hardop kan uitspreken. We maken de les op het moment zelf nog beter. Dit zorgt ervoor dat ik op het moment van lesgeven al gelijk aan het leren en reflecteren ben. Het gevoel van samen doen is heel erg fijn omdat je dan kunt experimenteren en gelijk het resultaat met iemand kan evalueren.

Paul, leerkracht

Het team

Op hele korte termijn groeit Stroomopwaarts naar een team van 5 professionals om nog meer leerkrachten en onderwijsteams te kunnen supporten naar meer/ weer plezier in hun werk. Dat levert energie en groei op voor iedereen!

Ons Stroomopwaarts Onderwijs Team