Onze missie en visie

Stroomopwaarts heeft als doel om zoveel mogelijk blije en goede leerkrachten voor de groep te krijgen. Want van tevreden en kundige leerkrachten leren leerlingen het meest. We willen dat leerlingen zich verheugen op de dag met hun leerkracht of docent.

Stroomopwaarts, naar de bron

Of je nu in het onderwijs werkt of leerling bent, ieder mens heeft meer in huis dan ie denkt. Dit kunnen ontdekken en ervaren, levert energie op. Aanstekelijke. Natuurlijk heb je goede en minder goede dagen. Hoort erbij. Maar wanneer je in het onderwijs werkt en het idee hebt dat er meer inzit, of dat het anders kan maar je niet meer weet hoe, is het goed om je perspectief te vergroten. Dit kan door even wat afstand te nemen om zo je ruimte te vergroten of door iemand in de arm te nemen die je (weer) anders kan helpen kijken. Je supporten kan die stappen te zetten die je weer dichterbij de kern brengen, naar je liefde voor het onderwijs en de bedoeling van het vak. De bron van waaruit het weer kan stromen. 

Stoere stap

Daar is lef en vertrouwen voor nodig. Anders is het lastig om los te komen van patronen of ideeën die beperkend zijn. Je hoeft niet te veranderen om weer/ meer grip te krijgen op je werk, want het zit er allemaal al in, je hoeft slechts te veranderen wat je dénkt te moeten zijn en doen. Om jezelf vrij te maken en weer/meer uit de kast te halen wat er in zit. Met plezier, zonder nonsense en met gemak. Zo kan het gewoon. Met de kleinst mogelijke grote stappen ervaar je direct verschil in de klas, je team, de school. Je energie en zelfvertrouwen groeien en helpen je het beste van jezelf te geven. Daar wordt iedereen blij en wijzer van.

Het is de ultieme kunst van de leraar om vreugde te wekken in creatieve expressie en kennis.

Albert Einstein

Wil ik ook

Voor jezelf, je team of een collega. Wanneer het anders moet of mag maar even niet duidelijk is hoe. Neem contact op voor meer info, een vrijblijvend gesprek of een voorstel op maat.